Ελ

En

[Δελτίο Τύπου] Παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων για τα προγράμματα Γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοινώθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων για τα προγράμματα Γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Η νέα περίοδος υποβολής προτάσεων είναι το διάστημα από 15 Ιουνίου έως και 14 Σεπτεμβρίου 2009.
Τα προγράμματα προκηρύχθηκαν τον Ιούνιο και ο σκοπός τους είναι η διευκόλυνση – μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων – της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων από νέους 18-39 ετών και για γυναίκες έως 55 ετών, σε όλους σχεδόν τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται από 15/6/2009 έως 14/9/2009.

Το ποσοστό χρηματοδότησης είναι 50%, (60% για νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 5.000 κατοίκων και πυρόπληκτες περιοχές), ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του επιχειρηματικού σχεδίου θα είναι:

  • από 30.000 έως 200.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις του τομέα μεταποίησης και του τομέα ανακύκλωσης και περιορισμού της ρύπανσης
  • από 30.000 έως 100.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και τουρισμού
  • από 30.000 έως 80.000 ευρώ για τις εμπορικές επιχειρήσεις

Οι επιλέξιμες κατηγορίες δαπανών είναι:

  • ο εξοπλισμός παραγωγής και διάθεσης προϊόντων / υπηρεσιών, μηχανοργάνωσης και αυτοματοποίησης παραγωγικής διαδικασίας, ποιοτικού ελέγχου παραγωγής ή προϊόντων, αυτοκινούμενα μεταφορικά μέσα επαγγελματικής χρήσης, έπιπλα και σκεύη (γραφεία, καρέκλες και πάγκοι εργασίας), δαπάνες για τον εξοπλισμό αποθήκης (πάγκοι, ράφια, ντεξιόν), δαπάνες για την κατασκευή εκθετηρίου των προϊόντων στο χώρο της επιχείρησης (βιτρίνες, πάγκοι και ράφια), ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρονικός εξοπλισμός γραφείου,
  • οι ειδικές εγκαταστάσεις πεπιεσμένου αέρα και εγκαταστάσεις αποθηκευτικών χώρων (ψυγεία, συντήρηση, ξήρανση), ειδικές εγκαταστάσεις αναγκαίες για τη λειτουργία της εταιρείας, εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, συμπαραγωγής ενέργειας και παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • η διαμόρφωση χώρων υπαρχουσών κτιριακών εγκαταστάσεων,
  • η προβολή – προώθηση με συμμετοχή σε εκθέσεις (κόστος ενοικίασης και διαμόρφωσης περιπτέρων, δαπάνες ταξιδιών), η διαφημιστική καταχώρηση σε ημερήσιες ή οικονομικές εφημερίδες, η δημιουργία λογότυπου, ο σχεδιασμός και η εκτύπωση διαφημιστικών εντύπων, η κατασκευή ιστοσελίδων, η δημιουργία εφαρμογών πολυμέσων (CD-ROM),
  • άλλες δαπάνες (τεχνική βοήθεια, σύνταξη και υποβολή φακέλου, επίβλεψη υλοποίησης κ.ά.)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι νέοι (γεννηθέντες 1970 – 1991) και οι γυναίκες (γεννηθείσες 1954 – 1991) που είναι άνεργοι, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1/1/2008 μέχρι και την 4/3/2009.
Ως έναρξη άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας νοείται η ημερομηνία έναρξης επιτηδεύματος ατομικής επιχείρησης ή η συμμετοχή σε επιχείρηση ως εταίρος. Δεν θεωρείται ότι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, για τις ανάγκες του προγράμματος, οι επιτηδευματίες που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και δηλώνουν τα εισοδήματά τους στην κατηγορία ελεύθερα επαγγέλματα (έντυπο φορολογίας Ε3), καθώς επίσης και όσοι δηλώνουν εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες που φορολογούνται αποκλειστικά με βάση το αντικειμενικό σύστημα.

Δεν περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. σε οποιαδήποτε κατηγορία δαπανών, καθώς δεν θεωρείται επιλέξιμη δαπάνη, εκτός των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων οι οποίες δεν εμπίπτουν σε καθεστώς ΦΠΑ.

Σε όλους τους τομείς είναι δυνατόν στην κατηγορία εξοπλισμός να περιλαμβάνονται επαγγελματικά ή μικτής χρήσης μεταφορικά μέσα απαραίτητα για τη διακίνηση υλικών, εμπορευμάτων, προϊόντων και παροχή υπηρεσιών της επιχείρησης με ανώτατο όριο ποσό 20.000 ευρώ.

Προηγούμενο [Πρόσκληση] Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα “Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρών και Πολύ μικρών επιχειρήσεων Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου – Υπηρεσιών*” Τετάρτη 24/06/09 ώρα 18.30

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας